5thGenRams Forums

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Unable to start after boosting

Thepriince69

New Member
Joined
Apr 2, 2022
Messages
2
Reaction score
0
Hey everyone. I have a 2020 Ram 1500. I was overseas for the last 2 months and the wife last parked it a month ago. Went to start it this morning and it was dead. I hooked up my Jeep Trackhawk to it to boost it (my neighbors were not happy at 7am lol) and everything seemed fine. Pressed the brake, hit start and POOF! The speakers made a weird popping sound and I lost all power. My key fob does not work anymore, power locks, lights and running board do. It doesn't go into accessory mode or RUN anymore. Just says press brake and push button to start and nothing happens. Radio/Multimedia system does not turn on. Bought a new battery, NADA. Half the fuse box does not have power. Please help meee!
 

Mountain Whiskey

Spends too much time on here
Joined
Mar 2, 2021
Messages
3,155
Reaction score
7,146
Bummer. Sorry I don't have advice except the obvious. Look at the positive battery lead, does it have a fuse built in. I have never looked.

I noticed a few threads about troubles with batteries but thought they were always with the etorque trucks and haven't paid attention.

I am going on a road trip soon so would like to know if you can jump a regular non etorque like a regular vehicle (just in case). I'll be watching the thread.
 

MannyN

Ram Guru
Joined
Apr 24, 2021
Messages
837
Reaction score
690
A new battery can't be the culprit for the 1/2 fuse box being without power. There is apparently power to the fuse box.
 

Aseras

Ram Guru
Joined
Mar 25, 2020
Messages
1,265
Reaction score
856
Open the fuse box under the hood and check the big fuses and relays.
 

GoMango16

Active Member
Joined
Aug 3, 2018
Messages
121
Reaction score
93
My 2019 was exactly the same as yours is. Dealer replaced the battery and power came back and all was well.
 

wsutard1

Active Member
Joined
Jan 29, 2022
Messages
146
Reaction score
135
Hey everyone. I have a 2020 Ram 1500. I was overseas for the last 2 months and the wife last parked it a month ago. Went to start it this morning and it was dead. I hooked up my Jeep Trackhawk to it to boost it (my neighbors were not happy at 7am lol) and everything seemed fine. Pressed the brake, hit start and POOF! The speakers made a weird popping sound and I lost all power. My key fob does not work anymore, power locks, lights and running board do. It doesn't go into accessory mode or RUN anymore. Just says press brake and push button to start and nothing happens. Radio/Multimedia system does not turn on. Bought a new battery, NADA. Half the fuse box does not have power. Please help meee!
Does half the fuse box not have power or are half the fuses blown?
 

Users who are viewing this thread

Top