5thGenRams Forums

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • We have been battling an on and off issue with registration verification emails not being sent out with certain users. We have finally got the issue resolved so if you have tried registering for the site but have not received a verification email, just request another verification email when you log in and you should now receive it. If you still don't receive the verification email, send us an email at [email protected] and we will get it resolved for you. Thanks!

No sound and then no backup camera

Lalantodd

Member
Joined
Aug 31, 2018
Messages
17
Reaction score
4
I am a new Ram 1500 owner. I picked up my Laramie last week. Today I had my first problem with the truck. The speakers would not turn on. The CarPlay, navigation, FM, AM and Sirius XM all seemed to work but no sound. I brought it in this morning and after checking for error codes the unit started to work. The advisor said the code was not active and I should be fine. I did not write the code down but it was something about “implausible data received from RF module”. On the way home the backup camera also decided to stop working. Has anyone out there experienced these issues. This is not a good impression for a diehard GM vehicle owner trying something new!
 

Attachments

  • 41CB85C3-AC86-40FD-BFC8-FA81091FE993.jpeg
    41CB85C3-AC86-40FD-BFC8-FA81091FE993.jpeg
    1.4 MB · Views: 24

Haines28

New Member
Joined
Feb 4, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Were you ever able to get this fixed? Currently experiencing the same issues.
 

brian42

Ram Guru
Joined
Apr 1, 2019
Messages
1,707
Reaction score
1,308
Location
San Diego, CA
I have experienced both. The camera has been infrequent but the sound will cut out (or not work) on a semi-regular basis. FCA/the dealerhship has promised software upgrades for over a year that haven't happened yet.

To fix the audio problem cycle through the inputs using the center button on the back of the steering wheel (right side). For some reason that works for me and any time I don't have audio that fixes it.
 

jdefoe0424

Ram Guru
Joined
Aug 2, 2019
Messages
515
Reaction score
275
Location
Illinois
If you can, get the dealer to replace the back up camera. It has fixed others with the issue here. It was also the fix FCA authorized for Jeeps with this issue.

I have the issue seldomly so have not been able to get to the dealer when it's happening

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk
 

Users who are viewing this thread

Top