5thGenRams Forums

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • We have been battling an on and off issue with registration verification emails not being sent out with certain users. We have finally got the issue resolved so if you have tried registering for the site but have not received a verification email, just request another verification email when you log in and you should now receive it. If you still don't receive the verification email, send us an email at [email protected] and we will get it resolved for you. Thanks!

Delay on 5” UConnect

2020BigHorn

Active Member
Joined
Mar 13, 2020
Messages
30
Reaction score
36
Has anyone else been having lag/delay issues with their 5” head unit? AM/FM channel changes are fine, but adjusting volume, switching to media, making phone calls, or going though the settings menu is delayed by a few seconds. The audible beep is also delayed when the head unit is delayed. I tried searching and did not see any other people with this issue on the 5”.
 

RainDesert

Active Member
Joined
Apr 9, 2019
Messages
68
Reaction score
28
Location
OR
Yes mine is so slow! I can't stand it. I had same screen in my 2018 ctd and had zero issues. At that time I felt uconnect was so much better than all my previous Fords, but now I don't feel that way.
 

2020BigHorn

Active Member
Joined
Mar 13, 2020
Messages
30
Reaction score
36
Yes mine is so slow! I can't stand it. I had same screen in my 2018 ctd and had zero issues. At that time I felt uconnect was so much better than all my previous Fords, but now I don't feel that way.
Yeah my 18 Jeep had the same one as well, and i had no delay issues. I assume it’s software issue. I’m glad I’m not the only one, hopefully they release an update to fix it.
 

RainDesert

Active Member
Joined
Apr 9, 2019
Messages
68
Reaction score
28
Location
OR
Hopefully RamCares sees this and can push the fix. Last I checked there was no update available
 

ConstablePD

New Member
Joined
Jun 3, 2020
Messages
3
Reaction score
3
My 2019 is very bad! i have to make sure the sound is down before i shut the truck off so when i start the truck the next day its not blasting for 30 secs while im on the phone trying to turn it down.
 

TML_REBEL

Active Member
Joined
Feb 25, 2020
Messages
30
Reaction score
6
Yeah I have the same issue. I just had my unit replaced because it would crash anytime a phone was plugged in to charge. The new unit is slightly faster but still much slower than my previous jeep.
 

Par38lamp

Member
Joined
Jun 26, 2020
Messages
7
Reaction score
2
Add me to the list.
Volume response is delayed when radio is booting (after truck start)
Source change delayed 3-4 seconds.
My 2016 UConnect 5(now the 3) was much snappier.
 

Ram-esque

Member
Joined
Jun 29, 2020
Messages
14
Reaction score
10
Ramcare are you there? my carplay doesnt work at all and only force restarts and pops continuously when connected via USB. i have done everything i can think of with my phone, resetting it and all. its a iphone XR, and i have been dealing with the 5" uconnect force restarting when connected over usb for over a year and its quite irritating to say the Least! i have a 2019 ram rebel w/ 5" uconnect and 55k miles . If i take this to dealer, would it be under warranty?
 

Users who are viewing this thread

Top